Böyle maç kazanılmaz

FENERBAHÇE elindeki oyuncularla eksik bir takım. Sarı lacivertli takımda bir kere Alex’ten orta saha oyuncusu olmaz. Onu serbest bırakacaksın ve iki santrforun arkasında oynatacaksın. Ancak o zaman verim alabilirsin. Fenerbahçe tek santfrorla oynayamaz.

27 tane gol atmış, İspanya Ligi’nde gol kralı olmuş adamın ayağına top değmiyor. Alex geri gelecek, topu organize edecek, sonra da gol atacak. Bir adamdan bunların hepsini yapmasını bekleyemezsiniz.

Kanatlar işlemiyor

Sağda Kazım, solda Uğur Boral oynuyor. İkisi de ne yaptıklarını bilmiyor. Kazım çok savruk. Uğur topu ayağında dolaştırıyor, bir kere olsun atağa çıkamıyor. Fenerbahçe’nin iki açığı da ortada yok. Kanatlar işlemiyor. Orta sahada Alex yok, ileride tek santfor... Olacak iş değil. Bu takım nasıl futbol oynayacak?

Oyuncular arasında koordinasyon yok. Gerideki ikili araya atılan her topta biraz ağır kalıyor. Henüz sezon başı, belki hazır değiller. Bu yüzden fazla haksızlık etmemek lazım. Fenerbahçe’nin oyun anlayışı yanlış.

Elli kere söyledik

Maç 1-0 Gaziantepspor’un lehine iken Roberto Carlos resmen penaltı yaptırdı. Ancak hakem vermedi. Bu oyuncu kapasitesiyle futbol oynamak mümkün değil. Böylesi durumlarda rakip senden daha iyi oynar, topu daha iyi kullanır. En ufak ikili mücadelede topu kaybediyorsun, güçsüzsün.

Sorun apaçık ortada. 1-Alex’ten orta saha olmaz. 2-Fenerbahçe tek santrfor oynamaz. 3-Yavaş ve geriye pas vererek oynamamalı. Bunları elli defa söyledik.

Gaziantepspor göstere göstere gol attı ve haklı bir galibiyet elde etti. Adam topu alıyor, düzeltiyor, 25 metreden vurup topu ağalara yolluyor. Senin oyuncularından hiçbiri müdahalede bulunmuyor. Böyle oynarsan nasıl kazanacaksın?

Gaziantep çok güzel bir takım yapmış. Hem topu kullanıyorlar, koşuyorlar, mücadele ediyorlar. Hepsi deparlı ve diri.
Yazarın Tüm Yazıları