Bodrum'da purocular için avantajlar

Güllük'te yaklaşık iki yıla yakın bir süredir yaşayan eski mezun bir TED Ankara Kolejli olmama rağmen, benim gibi aynı okuldan mezun olup da Bodrum ve çevresindeki beldelerde yaşayan diğer eski kolejlilerle bir türlü tanışmak fırsatım olmamıştı.

Aralarında belki de yıllardır görmediğim arkadaşlarımla tekrar karşılaşma olasılığının heyecanı ile böyle bir organizasyonu gerçekleştirmenin yollarını ararken, kendisi de kolejli olan Resort Dedeman Bodrum'un Genel Müdürü sevgili Semih Gönç'ün bir 'get-together' daveti yapalım önerisine balıklama atladım. Ama bir şartla: Benim gibi bir 'puro misyonerinin' bulunacağı davet tabii puro, puro ile uyumlu kaliteli içkiler, latin müziği ve görsel olarak dopdolu geçmeliydi. Bu vesileyle daveti, uzun zamandır yeni dekorasyonunun methini duyduğum ve fakat görmek fırsatını bulamadığım Dedeman Oteli'nin Bitez koyunun eşsiz mavi deniz ve göz alabildiğince yemyeşil narenciye bahçelerine kuşbakışı bakan Çatı Bar'ında gerçekleştirmekten daha uygun bir mekan olamazdı. İstanbul'dan getirdiğim, ABD'de gelenek olan özel puro giysisi içindeki bir 'cigar-woman'ın takdim ettiği Dominik ve Nikaragua purolarıyla çeşitli marka butik içkiler ve latin müziği gecemizi unutulmaz yaptı.

Evet, o gece ben, okul yıllarımdan tanıdıklarım ve bir sürü yeni kolejli ile beraber olmanın mutluluğunu yaşarken onlar da belki de bir ömür boyu tutkunu olacakları puro ile ilk kez tanışıyorlardı.

Çatı Bar'da süper kaliteli konyak, brendi, rom yanı sıra, deneyimli her purocunun olmazsa olmaz dediği Talisker 10, Lagavulin 16, OBAN 14, Dalwhinnie 15 ve Gragganmore 12 yıllık yani kalitenin doruğuna erişmiş nadir viskiler de var. Bodrum'a gelecekseniz, puro içseniz de içmeseniz de Çatı Bar'da mutlaka güneşi batırın ve Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı anın.

Yazarın Tüm Yazıları