Bize istediğimiz puroları satın

Atatürk Havalimanı’nda çoğunlukla Davidoff ve onun alt markaları ile Küba purosu satıldığı için aradıkları başka marka kaliteli puroları bulamayan birçok okuyucumdan sürekli şikayet alıyorum.

Ben de yurt dışına her gidiş ve dönüşümde mağaza çalışanlarına artık Türkiye'de de çok iyi bilinen mesela Padron, Arturo Fuente, CAO, Perdomo ve Torano gibi ünlü butik markaları satın almak istediğimizi söylememe rağmen Duty-Free yönetimi her nedense talebimizi yerine getirmemeye ısrarla devam ediyor. Umarım bu yazı amacına ulaşır ve bizler de Türkiye'de satılan-satılmayan hiç olmazsa birkaç ünlü markayı gümrüksüz fiyatlarla havalimanından temin etme olasılığını buluruz.

Puro nasıl yumuşar?

ÊSon zamanlarda humidorumun içindeki purolarımın yumuşaklaştığını ve bir nevi ıslandıklarını hissediyorum. Seviyeyi 20 C/%70 tuttuğum halde neden bunlar oluyor?

Bizim jargonumuzda bir puronun sizin de değindiğiniz gibi yumuşaması, içtiğimiz puronun parmaklarımızın arasında yumuşayarak bir nevi süngere dönmesidir. Bazen bu problem öyle bir hal alır ki, puroyu parmaklarınızla adeta dümdüz edebilirsiniz. Bu olayın en tipik nedeni puronun yapımında gereğinden az sayıda dolgu yaprağının kullanılmasıdır.

(devamı var)
Yazarın Tüm Yazıları