Bir kalbin şifresi..

Bogaziçi Üniversitesi’nde okurken tanışmıştım Gelişim Spor’la..

Haberin Devamı

Önce okuruydum, sonra stajyeri oldum.. Çok güzel bir aileydik.. Mustafa Denizli, Erhan Önal, Rıdvan Dilmen, Erman Toroğlu gibi ünlü isimleri görürdüm orada.. Hıncal Abi’yle, Fatih Altaylı’yla yaptıkları konuşmaları dinlerdim bir köşede.. Ve Doğan Koloğlu.. Bizim dergide değildi ama Hıncal Abi’nin yakın dostuydu.. ‘Hücum futbolu’ terimini ilk ondan duymuştum..
Bir kalbin şifresi..Aradan yıllar geçti.. Doğan Koloğlu ile 1998 Dünya Kupası’nda aynı şehirlerde aynı maçlara gittik.. 72 yaşında olmasına karşın hiç yormuyordu yollar onu.. İnanılmaz bir yaşamı olmuş.. 2 yıl tutuklu kalmış.. Çetin Altan’ın yakın dostuymuş.. Galatasaray’da oynamış, teknik direktörlük yapmış.. Hürriyet Spor’da uzun yıllar yöneticilik ve yazarlık yapmış.. TSYD Başkanlığı hayalini de gerçekleştirmiş.. Dünyada görmediği çok az yer kalmış Doğan Abi’nin.. Çok ama çok fazla ödül almış..
Oğlu Sina Koloğlu ile birlikte geçen hafta Doğan Abi’yi ziyarete gittim.. Dragos’ta bir huzurevinde kalıyor.. Eşi Doğan Abi’yle çok yakından ilgilenmiş yıllar boyu.. Ama babamdan da biliyorum, alzenheimer rahatsızlığı olanlar belli bir dönemden sonra yaşamdan kopuyorlar, camlardan atlamaya kadar varıyor sıkıntılar.. Maalesef Doğan Abi 87 yaşında ve o dönemde..
Beni tanımadı.. Oğlunu da öyle.. Hemen yanında bir G.Saray flaması var.. Oradan buradan konuşurken, aklıma bir fikir geldi.. Bir isim söylemeliydim ona.. “Pele” dedim.. “Doğan Abi, Pele’yi tanıyor musun” diye sordum.. Birden heyecanlandı.. “Dünya şampiyonu, tanımaz mıyım” dedi.. Sina da ben de çok sevindik.. Dünyayla bir an olsun irtibat kurmuştu.. Sonrasında ben odadan çıktım.. Oğluyla birkaç kelime daha konuştular.. Galatasaray flamasını gösterdik.. Güldü.. Sina, “Baba Cimbom, şampiyonuz” dedi.. “Evet, evet” diye yanıt verdi..
Futbolu seviyordum.. Şimdi daha çok seviyorum.. Bir baba ile oğlu buluşturdu bir kez daha.. Bu kez tek kelimeyle.. Hiç izlemediğim bir efsanenin ismi, Pele sayesinde mutlu oldum o gün.. Teşekkürler Siyah İnci.. Bir kalbin şifresini çözdüğün için.. Çok uzaklardaki iki kalbi mutlu ettiğin için..

Haberin Devamı

MÜZE HAYALİM...

Haberin Devamı

Hasan Mert Kaya çok sevdiğim, çok çalışkan bir arkadaşımdır.. Gazeteci, dergici, tarihçi, koleksiyoner yanları vardır.. Skylife dergisinin gizli kahramanlarından biridir.. İyi Beşiktaşlıdır.. Hem semti sever hem de takımını..
Mert bir arkadaşıyla birlikte Piri Reis Haritaları Müzesi açtı geçen ay.. Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen çok güzel bir proje.. Davet etti, gittim.. Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nin içinde.. Ücretsiz bir müze.. Mutlaka görün derim.. Tarihe, coğrafyaya, Kolomb’a, Amerika’ya, dünyaya, gezmeye, eski dünyaya, yeni dünyaya meraklıysanız görün derim.. Özellikle ‘İnteraktif Odayı’ öneririm.. Harika bir yer.. Okyanusun içinde, balıklarla birlikte gibi hissediyorsunuz..
Dilerim bu müzenin birilerinin kulağına gider.. Özellikle sayın Bakan Egemen Bağış ve Spor AŞ Genel Müdürü Alparslan Ertekin’in.. Uzun bir süre önce söz vermişlerdi bir ‘Spor Müzesi’ için.. Devletin bir Spor Müzesi olacaktı.. İstanbul’daki Final Four’a yetişecekti.. Olmadı.. Ama ‘Büyükler’ söz verdiği zaman tutmalı.. O söz bana değildi.. Sporaydı.. Türk gençliğineydi.. Benim hiçbir çıkarım olmayacaktı.. Başta bilet koleksiyonum olmak üzere, birçok objeyi ücretsiz verecektim devlete.. Birçok ünlüden bu müze için bilet, flama gibi objeler aldım.. Bekliyorum.. Umarım sözler tutulur..

Haberin Devamı

G.SARAY KAZANSA DA...

İki aydır F.Bahçe-G.Saray maçıyla ilgili aynı yorumu yaptım.. “G.Saray bu kez kazanır” dedim.. O takımdan Terim gitti.. Yine fikrim değişmedi.. F.Bahçe çok değişti.. Fikrim yine değişmedi.. Sneijder oynamasa da fikrim aynı kalacak.. Ama bir faktör derbideki dengeleri eşitledi.. Şimdi F.Bahçe kaybetmeyebilir.. Muslera’nın yokluğu G.Saray için çok ama çok büyük bir dezavantaj.. Rüştü’nün Engin’den kaleyi devralışı gibi büyük bir maç çıkarmazsa Eray’ın işi zor olur..
14 yıldır sahasında yenilmeyen F.Bahçe bu maçta beraberliği yeterli görür, puan farkını korumaya kalkarsa G.Saray yine de kazanabilir.. Hatta iki-üç fark olabilir.. Böyle bir şok yaşasa da F.Bahçe şampiyonluğa çok yakın.. Çünkü “Dünyanın en büyük spor kulübü” olma yolunda atılan adımlar tek bir maçla yavaşlamayacak kadar güçlü.. Kongre o gücü taraftara hissettirdi.. F.Bahçe taraftarı G.Saray’a yenilse bile ‘yolun doğru’ olduğunu gördü.. O yüzden F.Bahçe mayısta o kupayı kaldırmaya en büyük aday..

Yazarın Tüm Yazıları