Bilmece

AŞAĞIDAKİ fotoğrafa gözünüzü ayırmadan bir süre bakın.

Ne görüyorsunuz?.  Bir sayın Bakan, yılların eskitemediği (daha doğrusu eskittiği!) uluslararası ünlü bir sinema starı, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı ve insanlar...
Başka?..
O kadar..
Bilemediniz!..
Tarım Bakanı sayın Mehdi Eker’i ve TJK Başkanı sayın Behçet Homurlu’yu bildiniz. Omar Sherif’i de kuşkusuz. Ancak... /images/100/0x0/55ea7a24f018fbb8f88280a3
Gelin hep birlikte bu fotoğrafın ilk bakışta göze görünmeyen çok önemli bir başka boyutunu görmeye çalışalım.
Deauville’den sevgilerle
Kısa bir süre önce Fransa’nın Deauville kentinde 1200 metre çim pistte, Türkiye Jokey Kulübü Kupası yarışı koşuldu. Yarışı, dünyaca ünlü atçı ve yetiştirici Şeyh Al-Maktoum’un Zanzibar isimli safkanı kazandı. Kazanan atın ilgililerine 80 bin Euro ikramiyeli yarışın kupasını Tarım Bakanı Sayın Mehdi Eker verdi.  Dr. Jivago ve Lawrence of Arabia gibi süper Hollywood filmlerinin unutulmaz yıldızı Omar Sherif’in safkanı yarışı ancak üçüncülükle bitirebildi. Etkinliğe Dünya Yarış Otoritesi Başkanı sayın Louis Romanet de katıldı.
Sıcak temas
Bu vesile ile bir araya gelen dünya atçılığının ünlü isimleri organizasyonun sahibi Türk ekibiyle çok samimi bir ilişki kurdu. Sağlanan sıcak temas sonucu, yukarda isimlerini saydığımız birçok önemli atçı ülkemize davet edildi.
Büyük bir kısmı 2-3 Eylül tarihlerinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenecek ULUSLARARASI YARIŞ FESTİVALİ’ne (International Racing Festival) katılacak.
Festivalde, birincilik ikramiyeleri 100 bin ile 600 bin dolar arasında değişen 6 yarış izleyeceğiz. İstanbul Koşusu, Anadolu Koşusu, IFAHR Koşusu, Topkapı Koşusu, Boğaziçi Koşusu ve Malazgirt Koşusu.
Bu muhteşem seyirlik ve organizasyona yabancı atçılar ve atların yanısıra uluslararası çapta başarılı ünlü jokeyler de iştirak edecek.
Ülke tanıtımına büyük katkı
Böylece devlete tek kuruş maliyet yüklemeden ülke tanıtımına ve turizmine inanılmaz boyutta bir katkı sağlanmış olacaktır. Üstelik bu katkı küçümsenemeyecek kadar önemli bir katkıdır.
Atçılık böylesine ciddi bir iştir. Ülke ekonomisine sağladığı sayısız  faydanın yanısıra çağdaş uygarlıklar seviyesine giden yolda önemli bir tanıtım vesilesidir.
Tarım Bakanı’nın ağzından
“Böyle bir davette TJK’nın bulunup yer alması Türk Yarışçılığı ve ülkemizin reklamı için büyük bir başarıdır. Az önce Fransız Televizyonu ülkemizde geçtiğimiz yıl eylül ayında yapılan ve her yıl tekrarlanan Enternasyonal Yarış Haftası’nı gösterdi. Büyük bir mutluluk ve onur duyduk. Ülkemiz ve TJK adına düzenlenen koşuda Şeyh Al-Maktoum ve Omar Sherif gibi önemli kişilerin atlarının koşması da ülke tanıtımı ve atçılığımız için önemli bir olaydır...”
Atçılar, sayın Başbakan’dan seslerine bir kulak vermesini diliyor ve istiyor! Yüksek vergi ve kesintiler bu büyük camianın canını çok acıtıyor...
Yazarın Tüm Yazıları