Beraberlik iyi sonuç

BEŞİKTAŞ için çok önemli bir maçtı. Ya lige devam, ya da tamam maçını oynadılar. Ve ligin zirve sıcaklığı içinde kaldılar. Fenerbahçe için kayıp da önemli değildi. Onlar zaten ligi başta götürüyorlar. Yani Fenerbahçe için telafisi olan bir maçtı. Beşiktaş’ın öyle bir şansı yoktu.

Tigana ilk önce kaybetmeyeyim diye bir senaryo yazmış. Tuttuğuna göre fazla vıdı vıdı yapmanın anlamı yok. Oyunu yanlış düşünse de, sahanın içinden istediğini çıkardı. Bir kere dünyada ofsayt taktiği ile oynayan bir takım kalmadı. Bu, çok yanlış bir düşünce. Tamam Fenerbahçe takımı çok ofsayta düştü ama yardımcı hakem veya hakem bir tanesini atlasa yandı gülüm keten helva...

Hakem demişken adaşımı çok beğendim. Yardımcıları da çok iyi yardım ettiler. Hemen hemen sıfır hatayla maç yönettiler. Bir kere Vedat Kardeş, oyunda topu hep diri tutma çabasında. Avantaj kaidelerine 10 numara itibar ediyor. Çok da iyi yapıyor.

Tuhaf lig

Oyun tabii ki mücadele açısından üst seviyede... Ama kalite açısından bu büyük maça, bu kalite yakışmadı. İki tarafın da kalecilerinden dolayı korkusu vardı. Ancak dün iki kaleci de çok iyi oynadı. Tigana’nın orta sahada 3 genç adamla oynaması hayret verici bir şey. Elinde Ricardinho gibi bir adam var yanında oturtuyor. Bu da yanlış. Serdar’ın orta sahanın ortasında oynaması çok yanlış. Bu çocuk, çok iyi niyetli ama top Beşiktaş’ın ayağına geldiğinde üretici değil. Takıma katkısı yok. Oynatırsın sağbekte Toraman’ı Koray’ın yerine, Koray’ı da Serdar’ın oynadığı orta sahanın ortasına..

Delgado, çok top kaybıyla oynadı. Dün çok kötüydü. Ama dün kötü diye dışarıda tutulacak adam değil. Bu Beşiktaş takımı iyi futbol oynayacaksa, Ricardinho ile Delgado’nun beraber iyi oynaması şartıyla olur. Burak, çok futbol molası verdi. Hayretler içerisindeyim. Bu kadar yetenekli bir çocuk, nasıl bu kadar kişiliksiz oynar?

Zaten çok tuhaf bir lig yaşıyoruz. 3-5 hafta puan kaybeden takımlar bile zirvenin içinde. Galiba bu ligi, kayıp puanlar ligi olarak yaşayacağız. En az kaybeden de bu işten kazançlı çıkacak. Beşiktaş’ın bundan sonra ligde oynayacağı 3 maç var. Bu üçünden tam puan alınırsa Beşiktaş bu işin içinde olur. İşte onun için dün akşamki beraberlik, Beşiktaş adına iyi oldu...
Yazarın Tüm Yazıları