Baz istasyonu isyanı

BAZ istasyonlarının konutların ve camilerin üzerine yerleştirilmesi ile ilgili olarak köşemize son zamanlarda yoğun şikayetler geliyor.

Oturdukları bölgelerin yakınlarında baz istasyonu kurulan vatandaşlar, şikayetlerinin dikkate alınmadığını belirterek, "İmza topladık yetkililere verdik, bir sonuç alamadık. Son zamanlarda halı saha, okullar ve yüzlerce konutun içiçe bulunduğu sokaklarda elektrik direklerine baz istasyonu kuruluyor. Oysa yoğun yerleşim bölgelerine bu istasyonların kurulmasına izin verilmesi büyük bir hata" diyerek, baz istasyonlarının bir an önce kaldırılmasını istediler.

Halk sağlığı

Narlıdere Çağdaş Orko Sitesi’nden arayan Kadir Demirci adlı okuyucumuz da, bir süre önce sitelerinde kurulan istasyonun kaldırılmasını istediklerini belirterek, "Kanserden ölmek istemiyoruz" diye konuştu. Demirci, sıkıntısını, "Gece gizlice kurulan baz istasyonlarına kim izin veriyor bilmiyoruz. İzin verenler herhalde halk sağlığını düşünmüyor. Baz istasyonları yalnız insanlara değil, bitki örtüsüne de çok zarar veriyor. Bunun için hukuk mücadelesi de başlattık" sözleriyle dile getirdi.

ŞİKAYET HATTI

Belediye de su tasarrufu yapmalı


ATIL Kaplan adlı okuyucumuz, su tasarrufu kampanyaları düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi personelinin bu kampanyaların amacına uygun hareket etmediğini belirtti. Kaplan, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in su rezervlerinin geçen yıla göre çok azaldığını söylüyor. Halk tasarrufa davet ediliyor. Ancak belediye görevlileri tam aksini yapıyor. Hala yeşil alanlar şebeke suyuyla sulanıyor, yetmezmiş gibi parkların çevresi ve yollar da bu suyla temizleniyor. Buna mutlaka başka bir formül bulunmalı. Hem yeşil alanlar kurumamalı, hem de İzmirli susuz kalmamalı" diyerek, yetkilileri göreve çağırdı.

Arsalar çöplüğe döndü

BORNOVA Manavkuyu Mahallesi’nden arayan Yılmaz Karataş adlı okuyucumuz, boş arsaların çöplük olarak kullanılmasına tepki göstererek, "Özellikle Manavkuyu’daki 274 Sokak, İzmir’e yakışmayan görüntülere sahne oluyor. Bunlara bir de hayvan dışkıları eklenince manzara mide bulandırıcı hale geliyor. Arsaların çöplüğe dönmesini kabullenmiyoruz" dedi.

Yaya yolları geçit vermiyor

ALSANCAK’tan arayan okuyucumuz Gülten Keser, yaya yollarının geçit vermediğine dikkat çekerek, "Kentin yaşam ve iş merkezi Alsacak’ta kaldırım işgalleri son bulmuyor, aksine daha da artıyor. Yaya yolları geçilmez bir hal alıyor. Çünkü esnaf tezgahlarını boydan boya sıralıyor, yetmiyor buzdolapları çıkarılıyor, reklam panoları dikiliyor. Sürücüler de otomobillerini bırakınca adım atacak yer kalmıyor. İzmir, bu ayıba ne zaman son verecek? diye sordu.

Tır bariyeri

ATATÜRK Stadı’nın bulunduğu Şehitler Caddesi üzerinde işyerlerinin önüne park edilen tırlar, esnafı iş yapamaz duruma getirdi. Bakkal dükkanı işleten Ahmet Aydın adlı okuyucumuz, "İşyerimin önüne park eden kocaman tırlar yüzünden çalışamıyorum. Tır parkları dururken kaldırıma bırakmaları yaya geçidinin kullanılmasını da önlüyor. Yayalar, Halkapınar yoluyla giden tüm otobüs ve özel araçların yoğun olarak geçtiği işlek caddeden yürümek zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.

186 Sokak’ta düzenleme

GEÇEN hafta köşemizde yayınlanan "Kapanan yol ulaşımı felç etti" başlıklı haber ile ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yolun İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğu belirtilerek, "Manavkuyu 186 Sokak’ın trafiğe açılması ile ilgili konu, Bornova Belediyesi tarafından kurumumuza sorulmuş ve sakıncası olmadığı yönünde görüş belirtilmiş olup, bu kesimdeki imara ait düzenleme çalışmaları Bornova Belediyesi tarafından yapılmaktadır" denildi.
Yazarın Tüm Yazıları