Bayram hediyesi

İSTANBUL’daki Trabzon Fırtınası’ndan eser yoktu dün akşam Avni Aker’de.

Beş gün önce Olimpiyat’ta Büyükşehir’i 6-1’lik skorla plaka yapan Trabzonspor, ilk 45 dakikada sessiz, sedasız, gamsız, tasasızdı. Ne korner vardı, ne de korner gollerini atan Egemen. Olimpiyat’ın kralı Colman, Avni Aker’de şehzade bile değildi. Selçuk da Tjikuzu krizini ön libero sıfatıyla çözme derdindeydi. Gökhan bildiğiniz gibi olma istikrarını sürdürüyordu. Sağ kanadı hiç kullanmayan Karadeniz ekibi, solda yakaladığı Ferhat-Gabriç ikilisini devreye sokamıyordu..
Haberin Devamı

Daha çok isteyen, bunun için her şeyi yapan konuk Antalyaspor takımıydı. Ofansif anlamda kuru gürültü olsa da, topa daha çok hükmetti, yana geriye pas yaptı. Buna rağmen, ilk bölümde en net iki pozisyon, Trabzon’a yazıldı. Önce Gabriç sonra da Tayfun, aynı yerden öyle iki gol kaçırdı ki, ikisi de akıllara zarardı.

Bir anlık gaflet

“Eveleme geveleme” derken, Antalya vakit geçireyim derdindeyken bir anlık gaflet, konuk ekibe hüzün, Trabzonspor’a da keyif getirdi.

Tam uzatmalar oynanır, “İlk yarı bu skorla biter” derken, “Durma düğmesi olmayan” Umut Bulut, Selçuk’un muhteşem topunda koşmanın ödülünü, şık bir aşırtma golle aldı.

İkinci yarı başındaki tatsızlığı, Gabriç-Colman verkaçının sonunda “Gecenin etkisiz elemanı” Colman’ın attığı gol giderdi.

Haberin Devamı

Antalya hevesle saldırırken, Gökhan, Jedinak’a çarptırdığı topla skoru üçledi ve rakibin direncini kırdı.

Unutulan Orhan Ak’ın korner golü, yaz akşamındaki meltem gibiydi.

Sonuçta Trabzonspor, çok iyi oynamasa da moral galibiyetler serisini sürdürdü.

Kolbastı geri döndü, Trabzonspor sevenlerine bayram hediyesi verdi.

Yazarın Tüm Yazıları