Bakü destanı

İLEDE İtalya maçları bizim için hep kabus dolu olmuştur. Şansımız hiç tutmazdı.

Antrenör Reşat Yazıcıoğulları'nın karşılaşmadan bir gün önce söylediği, ‘‘Bu, bizim kader maçımız’’ şeklindeki sözler, maçın ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyordu.

Doğrusu böylesi bir galibiyet beklemiyorduk. Bu maça kayıp gözüyle bakıp, Hollanda ve Bulgaristan karşılaşmalarında galibiyeti planlamıştık. Ama kızlarımız kaybettiğimiz ilk setin dışında mükemmel bir performansla İtalyanları ilk kez yenmenin mutluluğunu yaşadı ve yaşattılar. İtalyanlar ile yaptığımız bütün maçlarda çoğu kez ilk setleri alıp, sonraki setleri kaybederdik. Ama bu kez tersi oldu. İlk seti onlar aldı, mutlu sona biz ulaştık.

Hakem fiyaskosu

Birinci setteki psikolojik gerginliği ancak ikinci sette üzerlerinden atan Filenin Sultanları, bu sette eski tempolarını yakaladı. Köşelerde Neslihan ve Natalia'nın, ortada Aysun'un tek ayak hücumları sonrası kazanılan sayılar, ekibimize güven getirdi. Neslihan, Aysun ve Natalia'nın üçüncü setteki blokları takımımıza güç verdi. Üçüncü setin sonlarına doğru İtalyanlar, Barazza ile çok iyi blok koyunca hücumda sıkıntılar yaşadık. Top öldüremedik.

Dördüncü sette tam bir hakem fiyaskosu yaşandı. Hakemler, İtalyanların üç kez yaptığı pozisyon hatasını göremedi ve oyun durdu. Ama bizimkiler soğumadı. Neslihan ve Esra çok etkili taktik servisler attı. Defansımız iyi oturdu. Gülden manşette, Esra dublajlarda iyi top çıkardı, takımı pozitif atağa soktu. Taktik savaşında son Dünya Şampiyonu İtalya'nın en büyük silahı Gioli'yi kısa servislerle durdurup, onun koşu yolunu tıkayınca bu muhteşem zafer geldi.

Türkiye'deki Avrupa Şampiyonası sırasında, ‘‘Türkler diğer takımların yemeklerine ilaç katıp oyuncuların ishal olmasına neden oldu’’ iftirasını atan İtalyanlara şunu sormak isteriz; ‘‘Bu maçı da mı ilaçla kazandık?’
Yazarın Tüm Yazıları