Suna Hurman görevine yardım balosuyla veda etti!

Güncelleme Tarihi:

Suna Hurman görevine yardım balosuyla veda etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 11:12

Londra’nın Enfield ilçesi Belediye Başkanlığı’nı bir yıldır sürdüren Suna Hurman, görev süresinin bitmesi nedeniyle bir yardım gecesi düzenledi. Edmonton’daki Prince and Princess salonunda gerçekleşen geceye 600’den fazla konuk katılarak, Hurman’ı bu önemli gecesinde yalnız bırakmadı. Hurman, kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, gecenin gelirini Kanser ve Otizm Vakıfları’na bağışlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Suna Hurman görevine yardım balosuyla veda etti
LONDRA’da Türkiye kökenli toplumun en yoğun yaşadığı belediye olan Enfield’in bir yıldır belediye başkanlığını yapan Suna Hurman’ın yardım gecesine 10 belediyenin başkanı katılarak, Kahramanmaraş asıllı kadın başkana destek verdiler. Bexley Belediye Başkanı Ahmet Durmuş ve eşi Elmaz Durmuş, Bromley Belediye Başkanı Mike Botting, Havering Belediye Başkanı, Barnet Belediye Başkanı, Harrow Belediye başkanı Ramji Chauhan, Redbridge Belediye Başkanı Jyotsna İslam, Barking & Dagenham Belediye Başkanı Dona Lumsden, Camden Belediye Başkanı Nazma Rahman, kırmızı geleneksel giysileri ve altın başkanlık kolyeleri ile geceye katıldılar.
Suna Hurman görevine yardım balosuyla veda etti
SALONDA SEMAH DÖNDÜLER
Afrika davullarının tamtam sesleri eşliğinde salona giren ev sahibi Suna Hurman, eşi Savaş Hurman’ı, kırmızı uzun robları ile diğer belediye başkanları izlediler. Alkışlarla salona giren belediye başkanlarının renkli, görüntüsü geceye damgasını vurdu. Britanya Alevi Federasyonu İnanç Kurulu’ndan Yadigar Arslan Ana tarafından Alevi inancına göre önce delil uyandırıldı. Tören, Suna Hurman’ın da katıldığı semah gösterisiyle devam etti. Öğretmenleri Seher Ağbaba yönetimindeki İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin (İAKM- Cemevi) 6 kişilik semah ve Afyon Dinar Kız Halk Oyunları Ekibi performans sergiledi. Hurman, yaptığı konuşmada, “Hepiniz muhteşem görünüyorsunuz. Hepinize, bu geceye sponsor olanlara, ev sahiplerine, müzisyenlere ve basına içten teşekkür ediyorum. Ben bu gecenin gelirini kanser ve otizm vakıflarına bağışlayacağım. Kanserden çok canımız acıdı, çok canımızı kaybettik. Bu kurumları bir yıl boyunca ziyaret ettim, onları bağış yerim olarak seçtim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Suna Hurman görevine yardım balosuyla veda etti
HURMAN BİR ÇOK BAŞARIYA İMZA ATTI
Türkiye’de doğup İngiltere’ye 35 yıl önce ilticacı bir ailenin çocuğu olarak gelen ve tek kelime İngilizce bilmeyen fakat azmi ve kararlılığı sayesinde birçok başarıya imza atan Suna Hurman, çok sayıda sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmektedir. Gece, Margaret Greer’in söylediği şarkı, müzik eşliğinde folk dansları, Afrika halk dansları grubunun gösterisi, canlı müzik, yardım derneklerinin konuşmaları ve DJ’in müziği ile devam etti. Müzikle coşan konuklar da pisti boş bırakmadılar. Gecenin olmazsa olmazı davul- zurna ekibiydi. Gala gecesine katılan konuklarını geleneksel başkan (Mayor) kıyafeti ve altın madalyasıyla karşılayan Suna Hurman, gecenin ilerleyen saatlerinde adeta bir kuğuyu andıran beyaz kıyafetiyle göz kamaştırdı. Yardım yemeği, zengin ikramiye çekilişi ve ardından çekilen halaylarla son buldu. Gece sonunda konuklar gösterilen misafirperverlikten dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.
Suna Hurman görevine yardım balosuyla veda etti

Suna Hurman görevine yardım balosuyla veda etti

Suna Hurman görevine yardım balosuyla veda etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!