Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi

Güncelleme Tarihi:

Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 10:52

Almanya’nın Forchheim kentinde yaşayan Herder-Gymnasium (Herder Lisesi) öğrencisi 18 yaşındaki Ada Nisa Basal, ‘Rüya’ adlı bir gençlik romanı yazdı. Genç yazar, kitabının tanıtımını bir kafede yaptı. İlk kitabının heyecanını annesi Ayfer, babası Tayfun ve yakın arkadaşlarıyla paylaşan Ada Nisa, kendine özgü canlı üslubu ve içten anlatımıyla kaleme aldığı kitabını tanıttıktan sonra davetlilere kemanıyla bir de konser verdi.

Haberin Devamı

ADA Nisa, şunları söyledi: “Türkçe ve Almanca olarak kitap yazmaya 14 yaşında, koronavirüs salgını döneminde başladım. 18 yaşına girdiğimde kendi yazdığım ilk kitabıma kavuşacağım ve güzel bir mekânda tanıtımını yapacağım diye kendime söz verdim. Kapak tasarımı da bana ait olan ilk kitabımın tanıtımını yapmanın sevincini yaşıyorum. Okumayı ve yazmayı öğrendikten sonra, içimdeki hikâyeleri kâğıda dökmekten hiç vazgeçmedim. Hikâyelerimi yazarken çizim de yaptım. Ayrıca moda çizimleri ve ebru sanatıyla ilgilendim.”

Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi
‘KİTABA İLGİM MÜZİKLE BAĞIMI GÜÇLENDİRDİ’
“Kitap yazmaya ve sanata duyduğum ilgi, müzikle olan bağımı da güçlendirdi. Müzik eğitimine de anaokulunda adım attım ve müzik öğretmenimin teşvikiyle özel bir müzik okulunda nota öğrenerek 5 yaşında gitar ve ilkokul üçüncü sınıfta ise keman çalmaya başladım. Müziğe olan tutkumun etkisiyle müzik ağırlıklı bir lisede keman üzerine eğitimimi sürdürüyorum. Sanata duyduğum tutku sadece müzikle sınırlı kalmadı. 4 yaşımdan 14 yaşıma kadar bale eğitimi aldım. İngiltere Royal Academy of Dance tarafından iki kez gümüş, bir bronz madalya ile ödüllendirildim. Eğitim hayatımın yoğunluğu nedeniyle bale eğitimime ara vermek zorunda kaldım ancak sanat ve sahne benim yaşam kaynağım olduğundan, okul tiyatrosunda ve okul orkestrasında her zaman yer aldım. Bu platformlarda var olmaya devam ediyorum.”
Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi
‘KELİMELERİN BAŞARISIZ OLDUĞU YERDE MÜZİK KONUŞUR’
“Kitaplarım ve kemanımla insanları duygu dolu bir yolculuğa çıkarmak istiyorum. Sanatın gücüyle insanları etkileyebilmek, onların kalplerine dokunabilmek benim en büyük hedefim. Bu hayatta hem kelimelerle hem de kemanımdan çıkan melodilerle duygularımı ifade ederek sanatın büyülü dünyasında iz bırakmayı umuyorum. Umarım eserlerimle ve performanslarımla sizlere ilham verip, duygu yüklü bir deneyim yaşatabilirim. Sanatın büyüsünü paylaşmak için sabırsızlanıyorum, çünkü ne demiş H.C. Andersen; ‘Kelimelerin başarısız olduğu yerde müzik konuşur.’ Zaman bize çok şey öğretti ve eğer sizin hayatta beklediğiniz bir şey varsa zamana bırakın çünkü her şey anını bekler. Bunu sakın unutmayın. Her şeyi anına bırakırsanız emin olun ki, evren size o istediğiniz şeyi en güzel şekilde verecektir.”
Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi

Önce kitabını tanıttı sonra kemanı ile konser verdi

BAKMADAN GEÇME!