Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü!

Güncelleme Tarihi:

Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 11:58

Nürnberg Alevi Kültür Merkezi Cemevi’nde düzenlenen Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü. Abdal Musa Cem’ini post dedesi Haydar Buga yönetirken, Kerim Gündüz, Daimi Gündüz ile Velican Polat da dedenin yanında zakir olarak yer alıp deyişler söylediler.

Haberin Devamı

CEM töreninin açılış konuşmasını yapan rehber baba Deniz Serin, “Özünde insan sevgisi bulunan, ilme, bilime önem veren Alevi düşüncesi, geliştirilip yaşatılmalıdır. Alevi inancına yönelik ilgili ön yargılar yok edilmelidir. Cem erkanına lokma sunan, emek veren, alın teri, göz nuru ile katkı sunan, Cem erkanına katılan bizlerle rıza lokmasını paylaşan tüm canlarımıza teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü
MEYDAN AÇIP ABDAL MUSA AŞKINA GÖNÜLLERİ BİRLEDİK
Cem’i yöneten post dedesi Haydar Buga şunları söyledi: “Alevi yol erkanları içerisinde birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin ve omuz omuza verip, el ele paylaşmanın adı olan Abdal Musa Cem’i, kadim yol kültüründe büyük yer edinmiş ve anlam kazanmıştır. Her şeyden önce el ele, el Hak’ka olgusuyla hareketle tüm yol erenleriyle birlikte Hakk meydanında meydan açıp Abdal Musa aşkına gönülleri birledik. Bizler, halkın huzurunda özümüzü dar-ı Mansur eyleyip, toplumsal barışı, hoş görüyü, karşılıklı sevgiyi ve uzlaşıyı sağlamak ve onun de pekiştirmek için açılan meydanda önce hizmet için rızalık alıp meydan erenlerine turap olma gayreti içinde uyandırdığımız çerağ-ı nın ışığında yol talibi canlarımıza hizmet sunduk.” Buga “Abdal Musa Cem’in de yol muhabbetimizi derinleştirerek canlarımızın gönül hanelerine birer çerağı uyandırıp mihman olmaya çalıştık, Cem aşıklarımızın dillendirdiği Hak kelamlarıyla mest olduk. 12 hizmet sahiplerinin yaptığı hizmetlerle ve dönülen semahlarla Cem erkanını devam ettirdik. Abdal Musa sofrası üzerinde Hakk lokmasını beraber paylaşarak Cem erkanı dağılma gülbanıyla bitirdik” diye konuştu.
Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü

Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü

Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü

Abdal Musa Cem’i yoğun ilgi gördü

BAKMADAN GEÇME!