Auto Show’da Otobil için oy kullan

Hürriyet-Otoyaşam Gazetesi'nin düzenlediği Türkiye'nin en beğenilen otomobilleri yarışması 'Otobil'de ikinci tur oylama devam ediyor.

29 Kasım 2004 tarihine kadar www.hürriyetim.com.tr adresinden oy kullanabileceğiniz yarışmamıza katılım her geçen gün artıyor. Yılın otomobilleri için şu ana kadar yaklaşık 13 bin kişi toplamda 95 bin oy kullandı.

Büyük ilgi gören bu yarışmaya katılmak için Auto Show Fuarı'nda da otomobilseverleri bir sürpriz bekliyor. Otomobil tutkunları fuarda yılın otomobillerine aday modelleri yakından görürken, aynı zamanda oy kullanabilecekler. 20-29 kasım tarihleri arasında CNR'da gerçekleşecek Auto Show 2004 fuarında Hürriyet stantlarında kurulu kiosklarımızda veya otomobillerin sergilendiği salonlarda yer alacak Hürriyet hosteslerinde bulunan taşınabilir bilgisayarlarda favori otomobillerini oylayan ziyaretçiler hem Türkiyede yılın otomobilini seçme hem de super hediyeler kazanma şansını yakalayacaklar.

Oylamaya katılanlar arasında yapılacak çekiliş sonrasında 10 kişi 4 adet Pirelli lastik, 20 kişi Ziebart Ultra boya koruma sistemi, 20 kişi Petrol Ofisi'nden 75 milyon liralık akaryakıt çeki, 10 kişi Blaupunkt C73 oto radyo teyp, 15 kişi Sansui receiver kazanacak.

Otomobil aşığı Sabancı'yı kaybettik

İngiliz Rover ve MG otomobillerinin Türkiye Distribütörü F&B Grubu'nun Başkanı Mehmet Sabancı, kalbine yenik düştü. Aramızdan genç yaşta ayrılan Mehmet Sabancı, otomobili o kadar çok severdi ki, Sabancı Holding'de çok farklı bir alanda çalışırken, hobi amacıyla otomobil işine girmişti. Holding'den ayrıldıktan sonra ise kurduğu F&B'nin başına geçerek, çok sevdiği işi yapmaya başladı. Ferrari ve Maserati'nin distribütörlüğünü almak isteyen ancak, bunu gerçekleştiremeden hayata vedan eden Sabancı'nın, otomotivde hedefleri vardı. Umarım, Sabancı'nın kurduğu F&B öksüz kalmaz...

Mercedes bayileri McLaren'i ziyaret etti

EXXON Mobil, Mercedes-Benz'in Türkiye'de hizmet veren servisleri arasından seçtiği 20 kişilik bir grubu, geçtiğimiz günlerde İngiltere'deki McLaren Teknoloji Merkezine götürerek incelemeler yaptırdı. İnşaatına 1998 yılında başlanan ve 5 ay önce hizmete giren McLaren Teknoloji Merkezi'nin içinde dizayn stüdyoları, laboratuarlar, araştırma, makine, atölye prototip ve üretim üniteleri bulunuyor. Bayiiler ‘‘Bir otomobil üretim merkezini değil de uzay üssünü geziyoruz zannettik’’ yorumunda bulunurlarken, McLaren Teknoloji Merkezi yetkilileri de fabrikanın gezisinin ardından bayilere ‘‘Bugün Mobil, McLaren Mercedes Benz birlikteliği, sadece yarışlar kazanmaya değil, yeni yakıt türleri de yaratmak ve yenilmez bir performans için çalışıyor’’ açıklaması yaptılar.

Proton Türkiye'ye geri döndü

Proton, Türkiye pazarına dönüyor. Proton 2000 yılı sonlarında geri çekilme kararı aldığı global pazarlara dönüş stratejisinin bir uzantısı olarak, 2005 yılından itibaren tekrar Türkiye pazarında yerini alacak. 2000 yılında İngiltere hariç batı Avrupa pazarında satış faaliyetlerine ara veren Proton, bu süre içinde dünya çapında yeniden yapılandı. Özellikle yeni ürün geliştirme, yeni üretim tesislerinin kurulması ve kurum kimliğindeki değişiklikler üzerinde çalışan şirket, 2004 yılından itibaren dünya pazarlarına aktif bir oyuncu olarak dönüş çalışmalarına başladı. Türkiye'de servis, yedekparça hizmetleri ve araç satışı konularında genel distribütörlüğünü Ulu Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yürüteceği Proton, kısa vadede mevcut kullanıcıların istek ve ihtiyaçlarına, bunlarla bağlantılı yedekparça ve servis hizmetlerinin sağlanmasına ağırlık verecek. 2005 yılı ortasında satışa sunulması beklenen WAJA ve GEN 2 modelleri ise Proton'un yenilenen kimliği ve teknolojisinin ilk yansımaları olacak.
Yazarın Tüm Yazıları