Atam izindeyiz

Düşündüm taşındım, ne yazarsam yazayım birini küstüreceğim kesin. İyisi mi ben bir slogan atıp kaçayım.

Haberin Devamı

Atatürk’ün o çok meşhur el yazısı bilgisayar fontu oldu. Fikrin mucidi, işadamı Murat Özbalcı yıllardır yapmak istediği bu uygulamayı geçen 23 Nisan’da hayata geçirdi. Şimdi isteyenler Atatürk’ün el yazısını Özbalcı’nın şirketinin ticari web sayfası  ‘www.artikeldeko.com.tr/atafont adresinden ücretsiz indirebiliyor.
Murat Bey bu uygulama için önce kendi firmasının yazılım uzmanlarıyla çalışmış ama sonuç istediği gibi olmamış. O da bir Amerikan firmasından profesyonel destek almış.
Bu işin kendisine maliyetinin ne olduğunu açıklamıyor, rakam telaffuz etmenin doğru olmadığını düşünüyor. Aslında  Atatürk’ün el yazısını indirmek isteyenler şirketinin web sayfasına girmek durumunda kaldığı için bir anlamda şirketinin tanıtımına da katkıda bulunuyor. 

Haberin Devamı

NE YAZSAM DERT OLACAK

Ben bu satırları yazarken Murat Bey’in söylediğine göre, yaklaşık 60 bin kişi bu yazılımı bilgisayarına indirmişti.
Bilgisayarında ‘Atatürk’ün elyazısı’ olanların ekrana ilk olarak ne yazdığını çok merak ettim.
Örneğin Murat Bey, Atatürk’ün el yazısıyla ilk olarak ‘Ey Türk Gençliği’ yazmış. Acaba ben ne yazayım diye uzun uzun düşündüm.
“Sanatsız kalan bir toplumun can damarlarından biri kopmuş demektir” desem, muhalif tiyatroculara ‘Sen kimsin’ diye soran Başbakan’a ayıp olacak.
“Köylü milletin efendisidir” desem,
kendisini karşılayan köylüden sevincini göstermesi için takla atmasını isteyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e ayıp olacak.
“Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” yazsam, bu kez de ‘dindar-kindar nesil’ tartışmalarının içine girmiş olacağım… Ben iyisi mi artık sadece otomobillerin arka camlarında çıkartma olarak kalan ‘Atam İzindeyiz’ sloganını atıp kaçayım!

Yazarın Tüm Yazıları