Aşkı bilmeyenler zinayla uğraşır!

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Bu asık suratlı, ciddi mi ciddi büyük adamlar beni güldürseler de; acı da çektiriyorlar. Üstelik, bu adamların kurbanları arasındaki asık suratlı, ciddi mi ciddi bazı kadınlar bana daha da beter acı çektiriyorlar. Bunlar ya aşkı hiç bilmiyorlar, ya da unutmuş gitmişler. Kadınlar, erkeklerle eşitlik adlı, özünde saçma bir sav uğruna -çünkü kadınlar erkeklerden üstündürler- hemcinslerini yaralıyor, bir kenara atıyorlar. Erkekler imparatorluğunun anlı şanlı üyeleri de, kadını ezme fırsatını her ellerine geçirdiklerinde bu korkunç eylemi başarıyla yapıyorlar.

Bu asık suratlı, ciddi mi ciddi adamlar ve kadınlar, şimdi zina ile uğraşıyorlar; uğraşadursunlar.

Ama, sokaklarda acımasızca dayak atılan gencecik üniversite öğrencileriyle hiç uğraşmıyorlar. Onlardan bir kısmı bir fırsatını bularak Meclis'e girip pankart açsalar, derdest ederek mahkemeye ve uzun yıllar hapse gönderiyorlar. Kendilerinden başka hiç ama hiçbir şey düşünmüyorlar.

Sanki onların çocukları yok ve çocukların, gençlerin ‘‘gelecek’’ olduklarının asla farkında değiller.

Hayatlarında hiçbir zaman bir kadına aşkla yaklaşmayı bilmemiş olmalılar. Bir çocuğun gülüşünde dünyanın en büyük mutluluğunu bulmayı asla öğrenmemiş olmalılar.

Sadece vurmayı, kırmayı, ezmeyi, parçalamayı biliyorlar.

* * *

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oturuyor ve asık suratlı, ciddi yasaları arka arkaya çıkarıyorlar. Ama bunların içerisinde ülkenin temel sorunlarıyla ilgili hemen hiçbir şey yok. Bunların içerisinde insan haklarına, özgürlüklere, demokrasiye ve ülkenin demokratik olarak yeniden yapılanmasına yönelik hiç ama hiçbir şey yok.

Sadece ve sadece insanları ezmek, onları polisin eline vermek, insanlara potansiyel suçlu muamelesi yapmak uğruna yasalar yapıyorlar. İnsanların savaşmasını teşvik ediyor, ama sevişmelerini yasaklıyorlar.

Bu çağda, zinanın sadece boşanma sebebi sayılması gerektiğinden de habersizler. Çünkü zinanın suç olmasının temelinde aileye nesebi belirsiz çocuk ithalinin engellenmesinin yattığından da haberleri yok. Bunlar bilmiyorlar ki, zina halinde yakalanmış bir kadın ve erkek eğer bu sevişmenin anal yoldan olduğunu ispat ederlerse zina suçu oluşmuyor.

Ve bu çağda, aileye nesebi belirsiz çocuk ithali bilim ve teknolojinin ilerlemesi sayesinde asla mümkün değil.

Ve zinanın suç olarak kovuşturulması, kadınlarda tamiri imkânsız yaralar açıyor. Ama bu onların umurlarında bile değil.

* * *

Artık zinanın suç olmaktan çıkarılmasının zamanıdır; çünkü Türkiye'nin çağdaşlaşmasının zamanıdır. Çağdaşlığın temelinde de özgür ve bağımsız sevgi yatmaktadır.

Avrupa Birliği'ne verilen altı aylık süreyi, aslında çağdaşlaşmak için kendi kendimize verdik. Hiç olmazsa bunun bilincinde olsaydık.

Ve madem bu kadar ciddi adamlarız, ciddi işlerle uğraşsaydık.

Ve buna, kafalarımızdaki zincirleri kırarak başlasaydık.

Yazarın Tüm Yazıları