Alçağın 2 kardeşi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Alçağın 2 kardeşi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 01:20

Suriye’de biri asker 2 Türk’ü kaçıran ve terör örgütü DEAŞ’ın Türklerden oluşturduğu ‘Yaşar Grubu’ içerisindeki ‘infaz timi’nde yer alan hain Hasan Aydın’ın 3 kardeşi gözaltına alındı. Kardeşlerden Remzi ve Recep Aydın tutuklandı. Kardeşler, ifadelerinde Hasan Aydın’la örgüte katıldığından bu yana görüşmediklerini ileri sürdü.

Haberin Devamı

ADANA’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süreden beri takipte olduğu terör örgütü DEAŞ mensuplarının yılbaşı gecesi kanlı eylem yapma ihtimaline karşı 31 Aralık'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında yabancı uyruklu örgüt mensuplarının da bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Sorguya alınan şüpheliler, dün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

‘VATAN HAİNLERİ’
Şüpheliler, Adana Devlet Hastanesi’nin bahçesindeki Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilirken hastaneye gelen vatandaşlar tepki gösterdi. Bazı kişiler şüphelilere ‘Vatan hainleri’ diye bağırdı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklandı, 3’üne ise ev hapsi cezası verildi. 15 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ
Şüpheliler arasındaki 3 kardeş dikkat çekti. Kardeşlerden Remzi (34) ve Recep Aydın tutuklandı, Davut Aydın (44) ise serbest bırakıldı. Aydın kardeşlerin, DEAŞ’ın propaganda görüntülerinde Türkçe konuşarak Türkiye’yi tehdit eden terörist Hasan Aydın’ın kardeşleri olduğu ortaya çıktı. Hasan Aydın’la örgüte katıldığı günden bu yana görüşmediklerini ileri süren 3 kardeş, DEAŞ’la bir ilgilerinin olmadığını iddia etti. Adıyaman'dan Adana'ya göç ettiklerini belirten ve Yüreğir ilçesinin Doğankent mahallesinde oturan Aydın kardeşler, Hasan Aydın'ın 3 yıl önce Türkiye'ye gelip bir süre kaldıktan sonra tekrar Suriye'ye gittiğini duyduklarını söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!