Olumlu ve olumsuz yönleriyle 'Akıllı lens ameliyatları'

Kırk yaş sonrası yakını görememe problemine “presbiyopi” adını veriyoruz. Presbiyopinin nedeni, gözümüzün içindeki lensin yaşlanma nedeniyle elastikiyetini kaybetmesi ve yakın mesafeye odaklanamaması…

Haberin Devamı

Son yıllarda presbiyopiyi ortadan kaldıran akıllı lens ameliyatları çok yaygınlaştı. Bu ameliyatta gözün kendi lensi alınıp, yerine yapay bir lens konuyor. Bu lenslerin çok çeşitli tipleri olmakla birlikte; en sık kullanılan tipleri “trifokal” ve “EDOF” denen lensler...

Trifokal (3 odaklı) Göz İçi Lenslerin Avantaj ve Dezavantajları

Trifokal göz içi lensler uzak, orta ve yakın mesafede gözlüksüz görüş sağlarlar. Ancak gece karşıdan gelen araba farlarının etrafında hale şeklinde ışık dağılmasına yol açarlar. İlk 6 ay, bu ışık dağılmaları çok belirgindir. Ancak 6 aydan sonra “nöroadaptasyon” gelişir ve ışık dağılmaları azalmaya başlar.

Olumlu ve olumsuz yönleriyle Akıllı lens ameliyatları

Haberin Devamı

EDOF Göz İçi Lenslerin Avantaj ve Dezavantajları

EDOF göz içi lensler, gece karşıdan gelen araba farlarının etrafında trifokal lensler kadar ışık dağılması yapmazlar. Bu durum, EDOF göz içi lenslerin avantajlı yönüdür. EDOF göz içi lenslerin dezavantajlı yönü ise yakını trifokal göz içi lensler kadar net gördürmemeleridir.

Göz İçine Konacak Lensin Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Lens seçimi sizin beklentileriniz doğrultusunda göz hekiminiz tarafından yapılır. Göz muayenesi sırasında gözünüzün bu lenslere uygun olup olmadığı saptanır. Mesleğiniz, hobileriniz ve görsel ihtiyaçlarınız doğrultusunda size en uygun lense karar verilir.

Ameliyat Sonrası Dereceler Tam Sıfır Olur mu?

Hangi tip lens seçilirse seçilsin gözünüzün tam “sıfır” olma garantisi yoktur. 100 kişiden yaklaşık 90’ında derece kalabilir. Derece kalması halinde, lens ameliyatından 3 ay sonra lazer ile kalan derecelerin ortadan kaldırılması mümkündür.

Yazarın Tüm Yazıları