95 yıllık hasreti bitiren adamlar: Farrel ve Ortiz

Amerikan Beyzbol Ligi’nde 2013 sezonu geçtiğimiz hafta Boston Red Sox’ın zaferi ile sona erdi. Bu zaferde iki adamın imzası en baştaydı; takımın yeni menajeri Farrel ve büyük efsane Ortiz...

Haberin Devamı

Sezon başında ABD’de çok az şampiyonluk şansı tanınan Red Sox, bütün otoriteleri yanılttılar. Her base’de, her atışta, her vuruşta savaşarak Los Angeles Dodgers, Detroit Tigers, New York Yankees , St. Louis Cardinals gibi güçlü, daha favori rakiplerinin arasından sıyrıldılar ve World Series şampiyonluğuna ulaştılar.

www.twitter.com/hkoyuncuoglu

KABUSTAN ZAFERE

Aslında kadrosunda bulundurduğu yıldız isimlere rağmen Red Sox’ın şampiyonluğuna şans verilmemesinin belkide en büyük nedeni kabus gibi geçen 2012 sezonuydu. Red Soxlular 2012 yılında 162 maçta aldıkları 93 mağlubiyet ile belkide kulüp tarihinin en kötü sezonun geçirmiş ve ezeli rakiplerinin lider bitirdiği Amerikan League doğu gurbunda son sırada yer almıştı.

95 yıllık hasreti bitiren adamlar: Farrel ve Ortiz

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK HAMLESİ SEZON BAŞINDA GELDİ

Bu sezon belkide Red Sox’a şampiyonluğu getiren hamle 2012 sezonu sonunda takım koçu Boby Valentine’in takımdan gönderilmesi ve yerine John Farrel’ın getirilmesi oldu.Red Sox kabus gibi geçen 2012 sezonun son maçlarında özellikle de Eylül ayında 17 mağlubiyet almıştı. Bu kabul edilebilirdi belki ama 2012 sezonunun son 3 maçında ezeli rakipleri New York Yankees’den alınan üst üst alınan ikisi çok farklı 3 mağlubiyet Valnetine’in ipini çekmişti.

Yerine 2012 yılını Toronto Blue Jays’in başında geçiren John Farrel getirildi. 2007-2010 yılları arasında Red Sox’ın Atıcı antrenörlüğünü yapan Farrel’in takımı tanıyan bir isim olması işe yaradı ve bir bakıma 2013 yılında yaşanan şampiyonluğun temeli bu değişim ile çoktan atılmıştı bile...2012 yılını 3 Yankees hezimeti ile kapatan Farrel ve öğrencileri, 2013 yılına ise 2 muhteşem Yankees zaferi ile ‘merhaba’ dedi ve bir bakıma taraftarlarından özür diledi.

Boston istikararını tüm sezona yaydı ve American League’i zirvede bitirmeyi başardı.Sezon başında 1’e 40 tanınan Boston Red Sox, yeni koçuyla birlikte bu oranları giderek küçülttü ve sezonu zaferle noktaladı.

95 YILLIK HASRET SONA ERDİ

Haberin Devamı

Boston Red Sox için 2013 sezonu şampiyonluğunun bir büyük anlamı daha var... Red Sox taraftarları, efsanevi stadı Fenway Park'ta, 95 yıl sonra ilk kez şampiyonluk kutlamayı başardı ve bu özleme de bir nokta koydular. New York Yankees ile birlikte dünya beyzbol tarihinin en köklü iki kulübünden biri olmasına karşın tarihinde sadece 8 şampiyonluk bulunan Boston Red Sox, Fenway Arena’daki son şampiuyonluğuna 1918 sezonunda Pittsburgh Pirates’i geçerek ulaşmıştı.

Son 10 sezonda 3. kez mutlu sona ulaşan Red Sox, 86 yıllık şampiyonluk hasretine de 2004 yılında son vermişti.

2013 sezonunda göze çarpanlar;

* Baltimore Orioles’ten Chris Davis sezon boyunca yaptığı 53 Home Run ile normal sezonda en çok Home Run yapan isim oldu. Davis’in bu performansı pek de iişe yaramamış olacak ki Orioles, American League, Doğu gurbunu 4. Sırada bitirebildi.

Haberin Devamı

* Matt Carpenter, World Series finaline yükselen St.Lousi Cardinals'e en çok katkıyı yapan isimler arasında belki de başı çekiyor. Carpenter normal sezonda 199 vuruş ve 126 koşu ile bu alanlarda sezonun en iyisi oldu ve takımına büyük katkı sağladı.

*Ve tabiki sezonun MVP’si seçilen David Ortiz... 10 yıldır Red Sox forması giyen Dominikli beyzbolcu kariyerinin sonlarına yaklaşsa da hala formunun zirvesinde... Sezon boyunca Red Sox’ın zor anlarında imdadına yetişen isim oldu. Kariyerinde almadık ödül ünvan bırakmayan yaşlı kurt, 30 home run ve 103 RBI ile Red Sox’ın 2013 sezonundaki şampiyonluğun baş mimarıydı.

Yazarın Tüm Yazıları