75.Yıl Mahallesi dert küpü

BAYRAKLI 75’inci yıl Mahallesi girişinde trafik işaretlerinin yetersizliği nedeniyle çok sayıda kaza olmasına rağmen önlem alınmaması mahalleliyi isyan ettiriyor.

Sokakların çok dar olması nedeniyle ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanan mahallede, otobüs sayısının yetersiz olması da vatandaşların duraklarda sıkıntı yaşamasına neden oluyor.

Mahalle sakinlerinin yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi olduğunu belirten Muhtar Fahri Kartal, "Trafik işaretleri konusunu bir yıl önce dilekçeyle karayollarına bildirmemize rağmen hiç bir önlem alınmıyor. Giriş güzergahının belli olmaması nedeniyle ters yönden giren araçlar bir çok kazaya sebep oluyor" dedi. Sorunların ulaşımla da bitmediğini belirten Kartal, "Mahallede, doğru dürüst aydınlatma bile yok. Hırsızlar aydınlanma sorununu fırsat bilip rahatlıkla hareket edebiliyorlar. Tedaş’a yapmış olduğumuz müracaatlar şu güne kadar yetkililer tarafından cevapsız kaldı" şeklinde konuştu.

Kaza "geliyorum" der

BÜYÜKŞEHİR ve Narlıdere belediyelerinin ihmalinin çocukların can güvenliğini tehlikeye atttığına dikkat çeken Halil Çaylak adlı okuyucumuz, "Narlıdere Belediyesi bir yıl kadar önce Saffet Baba Sokak’ta bir yol düzenlemesine girişti. Genişletme amacıyla yolun kenarındaki alana taş ve toprakla dolgu yapıldı. Sonra çalışma durdu, öylece bırakılıp gidildi. Bir yıldır yağan her yağmurda, dik bir yokuş olan bu sokakta, yukarıdan gelen sular, dolgu alanındaki taşı toprağı sürükleyip asfaltı dere yatağına çeviriyor. Belediye birkaç işçi gönderip yolu temizletiyor, sonra yeni bir yağmurla yol yeniden aynı duruma dönüyor. Narlıdere Belediyesi yetkilileri, bu duruma hiç aldırmayıp, şikayetleri "Orayı büyükşehir asfaltlayacak, bir türlü gelmiyorlar ne yapalım" diye geçiştiriyor. Oysa konu, duyarsız kalınamayacak kadar ciddi. Yolun taş toprak yığılan bölümü tam 12 Eylül İlköğretim Okulu’nun önü. Yol, buraya dik iniyor ve viraj yapıyor. Bir gün, bir belediye otobüsü, bir kamyon, bu taş ve toprakla dolu yokuşta kayıp çocukların, servis araçlarının arasına dalabilir. Ya da bir aracın fırlattığı bir taş bir çocuğa gelebilir" diyor.

Çöpler toplanmıyor ortalık pislik içinde

İZMİR’in Bozyaka semtinde çöp sorunundan şikayet eden okuyucumuz Hakan Demir,’’Semtimizde çöpler sık ve düzenli alınmıyor. Konteynerler doluyor, poşetler yerlere atılıyor. Ortalık pislik içinde kalıyor, mikrop yuvasına dönüyor. Kötü koku ve görüntünün yanı sıra sinekler de eksik olmuyor. Bu çirkin manzaralardan artık kurtulmak istiyoruz’’diyerek çöplerin daha sık toplanmasını istiyor.

Hatay 230 sokak’da lokantaların çok yoğun olduğu bölgede oturan bir başka okurumuz da ’’Diğer yerlere göre konteynerlere daha çok çöp atılıyor. Ancak konteynerler kısa sürede doluyor, çirkin görüntüler ortaya çıkıyor. Çirkinliğin yaşanmaması için belediye görevlilerinin bu sokağa daha sık gelmesi gerekiyor.’’diyor.

Araçların çöp konteynerlerinin önüne park edilmesinin önlenmesini isteyen bir başka okurumuz Şermin Güler de, ’’Belediye görevlilerinin boşaltamadığı konteynerler dolup taşıyor. Sorumsuz sürücüler yüzünden çevre sorunu yaşanıyor. Temizlik ekiplerinin görevlerini yapmasına engel olan bu kişilerin uyarılması için başvuruda bulundum. Ancak şimdiye kadar hiçbir şey değişmedi’’diyerek, sıkıntıyı dile getiriyor.

İki ilçe sınırındaki sokak ortada kaldı

Bornova’dan arayan okuyucumuz Serdar Akyelli,’’Bornova ve Karşıyaka belediyeleri sınırında olan 1593 Sokak da yetki karmaşası yaşanıyor. İki belediye de sorumluluğun kendilerinde olmadığını savunuyor. Sakarya ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı caddelerini birbirine bağlayan, bu yüzden oldukça işlek olan bu yol yıllardır bakımsız. Yaptığımız tüm girişimlere rağmen hiç bir ilerleme kaydedilmedi. Belki yeni kurulan Bayraklı Belediyesi bizi bu durumdan kurtarır’’diyor.

Serseriler etrafa korku saçıyor

Kemal Sarı adlı okuyucumuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri yeşil alanlara egzersiz aletleri yerleştiriyor, halkın spor yapmasını sağlıyor. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği bu hizmetten yararlanıyor. Ancak Susuzdede Parkı’nda çok farklı. Özellikle akşam saatlerinde buradaki spor aletlerinin yanına kimse yaklaşmıyor. Nedeni ise parka dadanan, insanları rahatsız eden serseriler ve garip görünümlü kişiler. Bu tür yerler sık sık denetlenmelidir’’diyor.

Lambalar üç aydır yanmıyor

İzmir’in Buca İlçesi’nden arayan okyucumuz Zeliha Gümüş, ’’İzkent ve Evka-1’de neredeyse üç aydır ana caddeler dışındaki yollarda lambalar yanmıyor. Sokaklar geceleri zifiri karanlık, göz gözü görmüyor. Hava karardıktan sonra dışarı çıkmak cesaret istiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Sorun bir an önce giderilsin, sokaklar eskiden olduğu gibi aydınlatılsın ve korku dolu günlerimiz sona ersin’’diyor.
Yazarın Tüm Yazıları