250 koylu turizm beldesi Ören

MUĞLA’nın Milas İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nin 4 dönemden bu yana belediye başkanı olan ve geçtiğimiz günlerde DSP saflarına katılan başkanı Kazım Turan ile söyleştik.

Ören’in turizm hamleleri olacak mı?

Ören Türkiye’nin turizm potansiyeli en fazla olan beldesidir. Muğla coğrafyasında 250 koya sahip bir beldeyiz. Yamaç paraşütü Fethiye’den sonra bize nasip oldu. Nüfusumuz yazları 30 bin, kış mevsiminde ise 5 bin. 4 dönemdir belediye başkanı olarak görev yapmaktayım. Meclis üyelerim ve dostlarımla Ören’i köy olmaktan çıkarıp bir dünya turizm merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda da hayli iddialıyız. Bu nedenle görevimizin zorluğunun ve getirdiği sorumluluğun bilincindeyiz. Öncelikle kaçak yapılaşmaya hiçbir zaman izin vermedik. Ören Beldesi’ni turizm standartları içinde tuttuk. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Şimdi yakın bölgemizde bir golf sahası açılıyor. Bu merkez de Gökova Körfezi’nin turizm potansiyelini artıracak. Biz Avrupa ve dünyanın zengin turistlerine turizm hizmeti vermek istiyoruz. Bu belde de turizme hizmet eden sektörün standardının yüksek olduğunu zaten belediye olarak biliyoruz. Yamaç turizminde de bir hayli iddialı konuma geldik. Zengin koylarımızla dünyanın en güzel coğrafyasına sahibiz.

Turizmin çeşitlendirilmesi için neler yapılabilir?

Şimdi 350 yatlık bir marina projemiz bulunuyor. Gelecek dönemde bunu da gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki bu marina Gökova ve Muğla yöresinin bir numarası olacak. Böylece Avrupa’nın sayılı iş adamları bizim marinamızdan yararlanabilecek. O zaman bizim görevimiz bitecek. Gençler görev alacak ve Ören Beldesi Muğla ve Gökova Körfezi’nde bir numaralı turizm beldesi olacak. Ören işsizlik sigortası ile tatil yapılan bir belde olmuştu. Ama biz bunu değiştiriyoruz. İşsizlik sigortası ile gelen turistler değil Avrupa’nın sayılı zenginlerinin geldiği bir tatil beldesi olmayı hedefledik ve bunun alt yapısını da oluşturduk.

Kimdir?

1960 yılında Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde dünyaya gelen Kazım Turan ilk, orta ve lise öğrenimini Muğla’da tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olan Kazım Turan 4 dönemden bu yana Ören Belediye Başkanı olarak görev yapmakta. Kazım Turan evli ve iki çocuk babası.

DSP’ye neden geçtiniz?

Bütün Avrupa hatta ABD bile bir değişim içinde. Avrupa’da ve Türkiye’de değişim rüzgarları esiyor. Siyasette de bir değişim rüzgarı esiyor. Turizm diyorsak, adil demokrasi diyorsak bunun çekim merkezi bana göre sosyal demokrasi ve son zamanlardaki politikalarıyla DSP’dir. Biz 80 üye olarak bu kararı verdik. İnanıyorum ki yüzde 62’lik oy oranımı gelecek seçimde yüzde 70’lerin üzerine çıkaracağım.
Yazarın Tüm Yazıları