16 yaşındaki Emirhan ameliyat olmazsa felç kalacak

Güncelleme Tarihi:

16 yaşındaki Emirhan ameliyat olmazsa felç kalacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 11:29

NİĞDE’de 2 yıl önce Skolyoz (Omurga eğriliği) hastalığı teşhisi konulan 16 yaşındaki Emirhan Avşar, 30 bin lira tutan ameliyatla felç kalmaktan kurtulacak.

Haberin Devamı

Ulukışla İlçesi’ne bağlı İlhanlı Köyü’nde yaşayan Emirhan Avşar’a 2 yıl önce nadir görünen Skolyoz hastalığı teşhisi konuldu. Hastalığı nedeniyle liseye gidemeyen ve annesinin yardımıyla ayakta durabilen Emirhan’ın babası Alaaddin Avşar, oğlunun omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için 30 bin lira gerektiğini belirtti. İşsiz baba Avşar şunları anlattı:

"Oğlum 8’nci sınıfta okurken, Niğde Devlet Hastanesi’nde Skolyoz teşhisi konuldu. Doğuştan kaynaklanan bir rahatsızlık olduğu söylendi. Kayseri ve Adana’daki devlet hastanelerine götürdüm. Bu süre içinde oğlum bacağından da rahatsızlandı, Ameliyat kararı verildi. Ancak bu ameliyat için gerekli tıbbi cihazlar özel hastanede var. Bu ameliyatın da 30 bin liraya mal olduğu söylendi. Bu ameliyatı olmazsa bir süre sonra felç olacağı söylendi. Bu parayı ödeyecek gücüm yok. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyorum."

Haberin Devamı

Anne Nilgün Avşar ise, "Bir senedir böyle hasta, okula gidemiyor. Dersleri güzeldi, okuldan geldiğinde ödevini yapardı. Teşekkür, takdir belgeleri alırdı. Okula gidemediği için çok üzülüyorum" diye gözyaşı döktü.

"OKULA GİTMEK İSTİYORUM"

Skolyoz hastalığı ile mücadele eden Emirhan Avşar ise yürümekte zorlandığını söyledi. Avşar, "Hayırseverlerden ve büyüklerimden yardım bekliyorum. Yürümekte zorlanıyorum. Kendi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum, okuluma gidemiyorum. Yürümek ve okula gitmek istiyorum. Arkadaşlarım ziyaretime geliyor, onları görünce daha da duygulanıyorum. Tarih öğretmeni olmak istiyordum" dedi.

16 yaşındaki Emirhan ameliyat olmazsa felç kalacak

 

BAKMADAN GEÇME!